RSS
 

Въздушният транспорт – рисков или не

20 Aug

Въздушният транспорт е най-бързият и лесен начин човек да достигне до желаната от него дестинация. Повечето авиокомпании предлагат евтини самолетни билети, с което допълнително привличат клиенти и увеличават броя на ползващите този вид транспорт. Увеличеното търсене неминуемо води и до ответен отговор от страна на авиокомпаниите, които непрекъснато се стремят да разкриват нови линии до различни дестинации, така че да бъдат в максимално удобство на своите клиенти. Резервирането на самолетни билети и хотел вече става много лесно и бързо. Съществуват множество сайтове, които предлагат комплексни услуги, така че пестейки времето си клиентът да избере най-подходящите за себе си условия като полети, цени на самолетните билети, условия в хотелите. Да закупим самолетни билети вече можем и през мобилните приложения. Авиокомпаниите се опитват да подобряват услугите, които предлагат, да да разбират нуждите на пътуващите и да предлагат адекватни решения. Неотдавна, една от най-успешните нискотарифни компании, която заема челните места по реализирани приходи и брой клиенти – Ryanair, дори стартира серия от мерки, целящи подобряване уебсайта на компанията, така че той да бъде още по-удобен за използващите го, както и засилено присъствие в социалните мрежи, за да се опосредства връзката между клиентите и ръководството на авикомпанията.

Авиокомпании

Трябва ли пътниците да бъдат информирани при проблеми със самолета

Специалистите смятат, че въздушният транспорт, освен че е по-бърз и удобен е и много по-надежден от всички останали видове транспорт. Въпреки това обаче всеки, на който за пръв път се случва да лети със самолет, изпитва притеснение дали всичко ще бъде наред.

Все още не съществува единодушно мнение трябва ли пътниците да бъдат предупреждавани от пилотите, ако се появи някаква опасност. От една страна това може да доведе до паника, която не е най-доброто решение в кризисни ситуации. От друга страна обаче пътниците имат право да знаят, ако нещо не е наред.

Неоспорим факт е, че самолетните катастрофи и инциденти са много по-малко, отколкото всички останали, така че вероятността да ни се случи не е особено голяма.

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

 
X