RSS
 

Париж в чиния

28 Feb

Един от най-добрите начини да опознаете онзи нежен, романтичен полъх на френската столица, е да направите една обиколка из неговите ресторанти и кафета. Те, със своята неповторима атмосфера, могат да ви разкажат за миналото и да ви дадат уникална перспектива в бъдещето на кулинарното изкуство, на което Париж е център. Летете евтино дотам с Air Berlin, и нека пътешествието из кулинарната приказка започне.

Париж в чиния

Започнете с „Шартие”. Това място не се е променило през последните 50 години, и е синоним на френската любов към неизвестното. Тук не приемат резервации, затова може да ви се наложи да се поредите на опашката отпред. Но не унивайте – на нея можете да срещнете човека, с който да споделите бутилка вода или панерче прясно изпечен хляб, и то на сладка приказка. Посещава се от мултинационална клиентела, и е перфектното място да научите нещо ново и интересно за жителите на планетата.

В „Le Bois Rouge” пък можете да се докоснете до дъхавите ястия на Южна Франция чрез менюто, съставено с много любов от собственичката. Уютно кътче за разговор с близък приятел, в комбинация с превъзходен гъши пастет. За да се гмурнете в истинска гурме-авантюра пък посетете „Lasserre”. Добър интериор, предразполагащ към една незабравима вечеря, съчетаваща вкусове, които никога не бихте подозирали, че съществуват. Персоналът е изключително добре подготвен да посреща чужденци.

А ако сте отседнали в хотел от висока класа, не е необходимо дори да излизате от него. В столицата на удоволствията, едни от най-добрите готвачи избират именно ресторантите в хотели с международно реноме. Такива са Hotel Plaza Athenee, Hotel Ritz, и Hotel George V.

 
Comments Off

Posted in Самолетни Билети

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

 
X